HUD-HUD

Menjelajah angkasaraya, Menerobos sempadan awan, Meruntuhkan tembok atmosfera -Pemburu-syuhada-

Monday, November 7, 2011

Penawar Hati, Pengubat Rindu

Dengan nama ALLAH yang Maha Pemurah lagi Maha Penyayang

Aku berlindung dengan ALLAH daripada syaitan yang direjam.

"Katakanlah (Muhammad), "Segala puji bagi ALLAH dan salam sejahtera atas hamba-hambaNYA yang dipilihNYA. Apakah ALLAH yang lebih baik, ataukah apa yang mereka persekutukan (dengan DIA)?""

"Bukankah DIA yang menciptakan langit dan bumi yang menurunkan air dari langit untukmu, lalu KAMI tumbuhkan dengan air itu kebun-kebun yang berpemandangan indah? Kamu tidak akan mampu menumbuhkan pohon-pohonnya. Apakah di samping ALLAH ada (tuhan) yang lain? Sebenarnya mereka adalah orang-orang yang menyimpang (dari kebenaran)."

"Bukankah DIA yang telah menjadikan bumi sebagai tempat berdiam, yang menjadikan sungai-sungai di celah-celahnya, yang menjadikan gunung-gunung untuk (mengukuhkan)nya dan yang menjadikan suatu pemisah antara dua laut? Apakah di samping ALLAH ada (tuhan) yang lain? Sebenarnya kebanyakan mereka tidak mengetahui."

"Bukankah DIA yang memperkenankan (doa) orang yang dalam kesulitan apabila dia berdoa kepadaNYA, dan menghilangkan kesusahan dan menjadikan kamu (manusia) sebagai khalifah (pemimpin) di bumi? Apakah di samping ALLAH ada (tuhan) yang lain? Sedikit sekali (nikmat ALLAH) yang kamu ingat."

"Bukankah DIA yang memberi petunjuk kepada kamu dalam kegelapan di daratan dan lautan dan yang mendatangkan angin sebagai khabar gembira sebelum (kedatangan) rahmatNYA? Apakah di samping ALLAH ada (tuhan) yang lain? Maha Tinggi ALLAH terhadap apa yang mereka persekutukan."

"Bukankah DIA yang menciptakan (makhluk) dari permulaannya, kemudian mengulanginya (lagi) dan yang memberikan rezeki kepadamu dari langit dan bumi? Apakah di samping ALLAH ada (tuhan) yang lain? Katakanlah, "Kemukakanlah bukti kebenaranmu, jika kamu orang yang benar." "

"Katakanlah (Muhammad), "Tidak ada sesuatu pun di langit dan di bumi yang mengetahui perkara yang ghaib, kecuali ALLAH. Dan mereka tidak mengetahui bila mereka akan dibangkitkan." "

(Surah An-Namlu : 59-65)


Salam mesra, Salam sayang
Salam ukhwah, Salam perjuangan

"Dan bukankah menjadi hamba yang redha dan berlapang dada dengan setiap segala ketentuanNYA adalah sebaik-baik perhambaan?"
(Hud-Hud)

No comments: